Spent i organisasjonene

 EKSTRARÅD:Utviklingen i Den norske kirke opplever medlemmene som en uholdbar situasjon, ifølge formann i Indremisjonsforbundet, Erik Furnes. FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV) Av Torbjørn Greipsland Hovedstyret i Indremisjonsforbundet har innkalt til  et minirådsmøte for å drøfte den nye situasjonen i Den norske kirke. – Det gjelder en smertelig sak, sier formann Erik Furnes. MisjonsrådEtter at et flertall av biskopene […]

  
EKSTRARÅD:Utviklingen i Den norske kirke opplever medlemmene som en uholdbar situasjon, ifølge formann i Indremisjonsforbundet, Erik Furnes. FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV)

Av Torbjørn Greipsland

Hovedstyret i Indremisjonsforbundet har innkalt til  et minirådsmøte for å drøfte den nye situasjonen i Den norske kirke. – Det gjelder en smertelig sak, sier formann Erik Furnes.

Misjonsråd
Etter at et flertall av biskopene har sagt ja til at homofilt samlevende kan vigsles til prestetjeneste, vil ganske sikkert også Kirkemøtet i Den norske kirke vedta det samme. Det vil også være i tråd med det flertallet i Kirkerådet nylig har vedtatt.

På denne bakgrunn har KPK spurt Furnes hva Indremisjonsforbundet kommer til å gjøre. Siden organisasjonen har innkalt de regionale lederne til det som må kunne karakteriseres som  et krisemøte, ønsker ikke Furnes å forskuttere hva de kommer til å gjøre.
Men han sier at de vedtak som fattes i Den norske kirke, ikke får  formelle konsekvenser for organisasjonen fordi Indremisjonsforbundet ikke på noen område er underlagt noen av Den norske kirkes styrende organer.

Skal få klart råd
– Men jeg er fullt klar over at vårt misjonsfolk forventer et klart råd, og det skal de få. Enkeltpersoner bør følge sin samvittighet, og samtidig passe på at en ikke binder andres samvittighet. Dette er en smertelig sak, der hensynet til det lokale arbeidet for mange teller like mye som forholdet til de sentrale kirkelige organ. Uansett håper jeg at våre forsamlinger vil ta konsekvensen av at stadig flere av våre medlemmer opplever situasjonen som uholdbar, sier Erik Furnes, og viser til Indremisjonsforbundets «Håndbok for Bedehuset». Der gis praktisk hjelp til de som ønsker de kirkelige handlinger i regi av Indremisjonsforbundet

Forståelse for utmeldinger
Norsk Luthersk Misjonssamband er i samme situasjon som Indremisjonsforbundet ved at organisasjonen ikke er medlem i Den norske kirke.
– Men de aller fleste av oss som er med i misjonen, er derimot medlemmer. Vi vil ha forståelse for at noen finner å måtte forlate Den norske. Hvordan vi i praksis skal forholde oss til det, vil vi komme tilbake til. Så langt har vi ikke tenkt at vi vil tilrå vårt misjonsfolk å melde seg ut av Den norske kirke, sier generalsekretær Ola Tulluan. KPK.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.